„KIRPĖJŲ IR GROŽIO SPECIALISTŲ ASOCIACIJOS” PREZIDENTĖ J.MAČIULIENĖ LANKĖSI BRIUSELYJE COIFFURE EU SUVAŽIAVIME IR EUROPOS KOMISIJOJE

Coiffure Eu NAUJIENOS

Liepos pirmosiomis dienomis KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė ir asociacijos narė Jurgita Zabulėnė vyko į Briuselį, kuriame atstovavo Lietuvą Europos šalių asociacijų Coiffure Eu ataskaitiniame susirinkime.

Ši tarptautinė organizacija vienija jau dvidešimt vieną Europos šalį. Nuo 1998 metų šis europinis aljansas plėtojo savo veiklą, pirmiausiai jam atstovavo didžiosios šalys, po to buvo atvertos durys ir mažoms šalims, tad galima teigti, kad ši organizacija gina kirpėjų interesus, sprendžia problemas susijusias su nelegaliu darbu, juodąja ekonomika, kuri egzistuoja visose šių šalių kirpėjų sektoriuose.

Mokymo programų kūrimas, socialinių garantijų užtikrintumas, sveikatos apsauga – tai Socialinio Dialogo komiteto darbas, kuris įeina į Europos Komisijos sudėtį. Į šiuos mums naujus darbus įsisukti yra išties sudėtinga, nes mūsų šalyje nėra sukurta sistema, kuri galėtų padėti dirbti mūsų šalies kirpėjams. Iki šiol kirpėjų problemų sprendimas buvo jų pačių reikalas, todėl susipažinus su Coiffure EU politika ir uždaviniais nusprendėme tapti šios organizacijos pilnaverčiais nariais ir bandysim ginti kirpėjų intersus bei viešinti visą informaciją bei direktyvas kurias priiminėja EU parlamentas.

Briuselyje J.Mačiulienė kartu su kolege Jurgita dalyvavo organizacijos naujojo prezidento Jef Vermeulen pirmojoje asamblėjoje, kurią jis vedė Europos Komisijoje. Be dviejų dienų intensyvaus darbo buvo ir keletas poilsio valandų, Lietuvos atstovės pasigrožėjo vasariškai nusiteikusiu Briuseliu ir su juo atsisveikino iki rudens. Darbai pradėti, kurių išties yra labai daug, tad tikime, kad mums pavyks kokybiškai ir produktyviai dirbti kirpėjų – darbdavių sektoriuje ginant jų interesus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *